Ekonomi

ABD enerji sektöründe 250 milyar dolarlık anlaşmayla konsolidasyon arttı

Amerika Birleşik Devletleri enerji sektörü, 2023’te toplam 250 milyar dolarlık satın almalarla önemli bir konsolidasyon dalgası yaşıyor. Bu eğilimin devam etmesi bekleniyor ve departman uzmanları 2024 için daha fazla uzlaşma yapılacağını öngörüyor.

Petrol ve gaz sektöründeki şirketler bir yandan stoklarının ömrünü uygun maliyetle uzatmaya çalışırken bir yandan da hissedarlarına geri dönecek nakit yaratmaya odaklanıyor. Dallas Federal Rezerv Bankası’nın Aralık ayında yaptığı bir anket, enerji yöneticilerinin çoğunluğunun önümüzdeki iki yıl içinde 50 milyar dolar veya daha fazla değerde ek petrol boru hattı beklediğini ortaya çıkardı.

Enverus’un verdiği bilgiye göre 2023 yılında 39 özel şirket kamu kurumları tarafından satın alındı. Bu yıl ABD petrol ve gaz piyasasında yaşanan önemli süreçlerden bazıları şöyle:

Diamondback Energy, Endeavor Energy tarafından nakit ve hisse senedi karışımından oluşan 26 milyar dolarlık devasa bir anlaşmayla satın alındı. Bu anlaşmanın 2024 yılının dördüncü çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

APA Corporation, Callon Petroleum ile 4,5 milyar dolar değerinde bir hisse senedi anlaşması imzaladı ve anlaşmanın 2024 yılının ikinci çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor.

Chesapeake Energy, Southwestern Energy tarafından 7,4 milyar dolar değerindeki bir anlaşmayla satın alındı ​​ve bunun da 2024 yılının ikinci çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.

Talos Energy, QuarterNorth Energy ile hem nakit hem de hisse senedini içeren 1,29 milyar dolarlık bir birleşme konusunda anlaştı ve bu birleşmenin 2024 yılının ilk çeyreği sonunda tamamlanması planlanıyor.

Sunoco, NuStar Energy ile yapılan 7,3 milyar dolarlık hisse senedi işleminin parçasıydı ve anlaşmanın 2024 yılının ikinci çeyreğinde tamamlanması bekleniyordu.

Son olarak Kaliforniya merkezli Aera Energy, Resources tarafından 2024’ün ikinci yarısında tamamlanması beklenen tamamen hisse senedi anlaşmasıyla 2,1 milyar dolara satın alındı.

Bu stratejik hamleler, bölümün değişen pazar dinamiklerine uyum sağlarken konsolidasyona odaklandığının altını çiziyor ve stokları güçlendirerek hissedar değerini artırmaya açık bir vurgu yapıyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu