Haber

Ali Gaffar Okan’ın şehrinden minik Ali Gaffar’lara moral

Ali Gaffar Okan’ın şehrinden minik Ali Gaffar’lara moral

Sakarya’dan Diyarbakır’a uzanan yardım eli

Deprem çocuklarına oyuncaklar dağıtıldı

DİYARBAKIR – Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Diyarbakır’da çadırkentte yaşayan çocuklar için Şehit Ali Gaffar Okan’ın şehri Sakarya’dan takviye kuvvet geldi.

7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin hissedildiği bölgelerden biri olan Diyarbakır çadırkentinde aileleriyle birlikte yaşayan küçük depremzedeler de unutulmadı. Kardeş şehir olarak bilinen Şehit Ali Gaffar Okan’ın memleketi Sakarya’dan Diyarbakır’a vefa köprüsü kuruldu. Küçük Ali Gaffarlara depremin izlerini silmek için çeşitli etkinlikler düzenlendi, hediyeler dağıtıldı. Etkinliğe Diyarbakır Vali Yardımcısı ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Şanlı, Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya katıldı.

Etkinliğin ardından açıklama yapan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Aziz, kardeş şehrin temellerinin ilk günden itibaren atıldığını söyledi. Şanlı, “Değerli Diyarbakır halkımız Gaffar Okan’ın görevi sırasında burada şehit düşen hemşehrilerimize bu kadar sahip çıkması yüreğimizi dağladı. Her yıl Diyarbakırlılar anmak için Sakarya’ya geliyor. Diyarbakır’a geldik. Bu yıl başsağlığı dileklerimizi iletmek için “Birçok Diyarbakırlı bize geldi, biz de büyükşehir belediyesi olarak onlara burada konutlar vererek katkı ve seferberliğimize devam ediyoruz. Burada depremzedelerin yaralarına merhem olması için çeşitli malzemeler getirdik, tırlarımızı getirdik ve çadırkentte sosyal donatı alanları oluşturduk. Büyükşehir olarak Diyarbakırlı kardeşlerimiz için her türlü imkan ve seferberliği gerçekleştirdik.” dedi.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve ekibinin depremin başından bu yana bölgeden hiç ayrılmadığını kaydetti. Kaya, “Türkiye böylesine yıkıcı bir depremde yaraları sarmak için adeta tek yürek oldu. Liderimiz çocuklarımızla bir nebze de olsa morallerini düzeltmek için bir etkinlikte geldi ve onlara unutturmak için çok güzel bir etkinlik yaptı. zerre kadar acı.Allah bu millete bir daha böyle acıları yaşatmasın.’ dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu