Yaşam

Bağcılar Belediyesi’nden Anneler Günü’ne özel kutlama

Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği Anneler Günü programında hem eğlenceli hem de duygulu anlar yaşandı. Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, aralarında annesi ve eşinin de bulunduğu kadınların Anneler Günü’nü onlara kırmızı güller sunarak kutladı.

Anneler Günü nedeniyle Bağcılar Belediyesi bir dizi etkinlik düzenledi. Faaliyetlerin ilk adresi Dr. Kadir Topbaş Halk Köşkü oldu. İlçede yaşayan hanımlar rengarenk çiçeklerle süslenen alanda ağırlandı. Programın sunuculuğunu yapan Bağcılar’ın annelerini Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ve eşi Nihal Özdemir karşıladı.

Annelerimizin sevgisi hayatımızı şekillendirir

Aynı kahvaltı sofrasını paylaşan anneler ve anne adayları bu özel günde hem sohbet ettiler hem de keyifli anlar yaşadılar. Annelerimizin en değerli varlıklarımız olduğunu ifade eden Özdemir, “Annelerin güzel anılarını ve annelik duygusunu ele almak adına elimizden geldiğince keyifli bir program yapmaya çalıştık. Annelerimizin günü bir gün değil her gündür. Bugün temsili anlamda bir güne muhtaç olan annelerimizi anıyoruz. Annelerimizin hayatımızdaki yeri, bize kattığı şefkat ve sevgi duygusu, hayatımız boyunca hayatımızı şekillendiriyor. Dünyaya bakışımızı belirleyen en büyük unsur annedir. Bu anlamda hayatımızın penceresini şekillendiren annelerimizin bize kattığı duygudur. Babalar da değerlidir ama annenin yeri başkadır.

Kadınlara kırmızı gül dağıtıldı

Nihal Özdemir, “Annelik aslında hayatımıza sadece bir şeyler kattığımız değil, çok şey kattığımız bir kurum. Her dünyaya gelen çocuğumuzla birlikte farklı duygularla, farklı deneyimlerle ve hayatımızın bilmediğimiz farklı yüzleriyle karşılaşırız. Günün sonunda çocuklarımız dünyayı yeniden keşfetmemizi sağlıyor. Ne kadar sakin, sabırlı ve şefkatli kalabilirsek onlarla o kadar büyüyor ve yepyeni bir kimlikle dünyada var oluyoruz.” Özdemir, sahnede çiçek takdim ettiği eşi ve annesinin ardından tüm kadınların Anneler Günü’nü kutladı. Daha sonra davetlilere kırmızı gül dağıtıldı. Yaşadıkları sürprizle çok mutlu olan anneler, Özdemir çiftine teşekkür etti.

Ünlü sanatçılar sahne aldı

Anneler Günü, öğleden sonra Cumhurbaşkanlığı Konferans Salonu’ndaki programla devam etti. Ünlü radyocular sahnede “90’larda Anne Olmak” adlı tiyatro gösterisini seslendirdiler. Sahnede kurulan ev ve bakkal dekoru konukları 90’lı yıllara götürdü. Gösterinin ardından ünlü sanatçılar Mustafa Topaloğlu, Mahmut Tuncer ve Merve Gündoğdu küçük bir konser verdi.

Bağcılar’ın en yaşlı annesinden gençlere açıklama var

Katılımcılar arasında en dikkat çeken kişi ise Bağcılar’ın en yaşlı annesi 104 yaşındaki Şaziye Tayfur oldu. Tayfur, Özdemir’in elini öperek, “Allah devletimizi milletimizi korusun. Gençler, annelerinizin kıymetini bilin. Programda liseler arası düzenlenen “Anneme Mektup” Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Programın sonunda bayanlara yine kırmızı güller takdim edildi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu