Haber

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Erdem: Asıl hedef CHP

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Fazilet, İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma başlatmasına neden olan ‘LGBTİ+’lara özel merkez’ kurulduğu yönündeki medyada yer alan iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Erdem, düzenlediği basın toplantısında asıl hedefin CHP olduğunu belirterek, konunun açıklığa kavuşturulmasına rağmen karalama kampanyasının devam ettiğini belirtti.

‘AKIL DENEYİMLİDİR’

Erdem, bugün yaptığı açıklamada, son günlerde yaşanan tartışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Fazilet, “Az daha akıl tutulması yaşanıyor” sözleriyle belediyeleri hakkında karalama kampanyası yürütüldüğünü vurguladı. Fazilet, “Bir yerden bir düğmeye basıldı” dedi. Bir anda sosyal medyada, yandaş basında ve birçok internet yayınında aynı manşeti gördük. ‘CHP’li Nilüfer Belediyesi LGBT’ler için özel merkez kurdu’ başlıklı asılsız haber yayınlandı. Hemen yazılı açıklama yaptık ve iddiaların asılsız olduğunu söyledik. Altını bir kez daha çizeceğim; Nilüfer Belediyesi’nin LGBT bireylere yönelik bir merkezi bulunmamaktadır.

‘OLUMLU BASIN NEFRET SUÇU İŞLER’

Nilüfer Gençlik Evi’nin hedef alındıktan sonra kendilerine ‘idealist gençlik’ diyen bir grup tarafından basıldığını belirten Erdem, şöyle devam etti: “Değerli basın mensupları, Eşitlik Birimi sadece Nilüfer Belediyesi’nin bir teşkilatı değildir. Bu birim aynı zamanda toplumun farklı kesimlerine toplumsal cinsiyet eğitimleri de vermektedir.Her sabah bir kadın cinayeti ya da şiddet haberiyle uyandığımız bir dönemde insanlara bu eğitimleri vermenin nesi doğal olabilir? Öte yandan Milli Eğitim içinde bile toplumsal cinsiyet eşitliği içerikli toplumsal düzenlemeler yapılıyor, yapıldığını biliyoruz, gençleri şiddet kavramını sorgulamaya yönelttiği için doğru bir çalışma ama Nilüfer Belediyesi gelince. Nilüfer Belediyesi sanki gençleri eşcinselliğe teşvik ediyor gibi mesnetsiz, kasıtlı ve siyaset adına halkı yanıltarak bu tür siyasi karalama kampanyaları amaçlanmaktadır. Halkın huzurunu bozacak yayınlar yapılıyor. Bunları reddediyor ve kınıyorum. Vatandaşlarımızdan bu saçma haberler üzerinden karalama kampanyalarına alet olmamalarını ve gerçekleri sorgulamalarını rica ediyorum. Partizan basının bu süreçteki manşetleri, nasıl bir nefret suçu işlendiğinin kanıtıdır. Sonucun prestijiyle bu siyasi bir linç girişimidir ve asıl amacın CHP olduğu anlaşılmaktadır.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu