Teknoloji

Callisto Protokolü Maliyeti Açıklandı: 162 Milyon Dolar!

Aralık 2022’de piyasaya sürülen üçüncü şahıs hayatta kalma korku oyunu The Callisto Protocol’ün maliyeti belli oldu. Krafton tarafından yayınlanan hayatta kalma kaygısı türündeki video oyunu The Callisto Protocol, geliştirme sürecinde harcanan parayla gündeme geldi. Callisto Protocol hayatta kalma-korku oyunu, sayısız teknik kusuru nedeniyle sıkıntılı bir çıkış süreci geçirdi. Oyun büyük bir beklenti ile sunulsa da hayal kırıklığına dönüştü. İlk etapta 5 milyondan fazla kopya satması hedeflenen oyun, beklentilerin yanına bile yaklaşamadı. Bu nedenle masrafların bile karşılanamayacağı açıklandı.

Satış Ölçüsü Beklentilerin Altındaydı

Yapılan açıklamalara göre The Callisto Protocol oyununun geliştirme maliyeti toplam 162 milyon doları buldu ve oyunun ilk etapta 5 milyondan fazla satması bekleniyor. Ancak oyunun şu anda bu sayının yarısına bile ulaşamadığı, bu yılın sonunda ise zar zor 2 milyon satışı yakalayabildiği belirtiliyor. Yani şirketin satış ve kar hedefi açısından büyük bir kayıp olduğunu söyleyebiliriz. Buna rağmen oyunun devamı için gerekli olan maliyeti karşılamak oldukça zordur.

Callisto Protokolü Minimum Sistem Gereksinimleri:

İşletim Sistemi: Windows 10 / Windows 11

-İşlemci: Intel Core i5-8400 / AMD Ryzen 5 2600

-RAM: 8GB

-Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 / AMD Radeon RX 580

-DirectX: Sürüm 11

-Depolama Alanı: 75 GB kullanılabilir alan

The Callisto Protocol’ün fiyatı bir süreliğine Steam dijital oyun mağazasında %20 indirimle 499 TL’den 399,20 TL’ye düştü. Oyunu PC’de oynamak istiyorsanız kısa süreliğine uygulanan kampanyadan yararlanabilirsiniz.

esmehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu