Haber

CHP’li Engin Altay: Kılıçdaroğlu’nun yanında ‘Çekilmesini bilmek gerek’ dedim

28 Mayıs Pazar günü yapılan 2. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zafer kazanmasının ardından CHP’de taşlar ciddi anlamda yerinden oynamaya başladı.

“KAZANARSAK TBMM BAŞKANI OLACAĞIM AMA…”

Millet İttifakı 13’üncü Cumhurbaşkanı adayı ve seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa etmemesi parti içinde huzursuzluk yaratırken, 10 yıl küme genel başkan yardımcısı olarak görev yapan ve milletvekili olarak görev yapacak Engin Altay 28’inci dönemde İstanbul’un genel başkanı, “10 yıl grubun genel başkan yardımcılığını yaptım. Partim oy kayıp. Kazansaydık Meclis Başkanı olurdum. Öyle bir hevesim vardı. Bu fotoğraftan sonra arkadaşlarım ‘Hem grup başkan yardımcısı ol, hem de meclis başkan yardımcısı ol’ dediler, kabul etmedim” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay.

“PARLAMENTO GRUBUNDA DEDİM”

Partiyi rahatlatmak için geri çekilmeyi bilmenin değerine değinen Altay, “Seçimi kaybedersek benim gibi arkadaşlar kenarda durmasını bilsin diye düşünüyorum. Başkanın yanında söyledim. Kendisine de söyledim; “Nasıl geri çekileceğini bilmelisin.” 10 yıl yaptım, ‘Çekilmesini bilmek gerek, bunu meclis grubunda da söyledim’ dedim.

“KEMAL BEY’İN BİRİKİMLERİNİ TAM OLARAK GÖRMEMİZ GEREKİYOR”

Gazeteci İsmail Saymaz’ın “Çekilme sözünüz Kılıçdaroğlu için de geçerli mi?” sorusuna yanıt veren CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, “Bugün o gün değil. Kemal’in birikimlerini eksiksiz görmemiz gerekiyor” dedi.

candirhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu