Haber

Çocuklarını alıkoyduğu ve kendisine vermediği iddiasıyla eski eşinden şikayetçi oldu.

ISPARTA’da Büşra Metin (25), eski eşinin ilk evliliğinden olan biri 4 diğeri obur 8 yaşındaki iki çocuğunu kaçırdığını, çocuklarını alamadığını öne sürerek suç duyurusunda bulundu. gözaltılarına rağmen. Eski eşinin çocuklarını okula göndermek yerine çalıştırdığını iddia eden Büşra Metin, “Okula gitmelerini ve iyi bir eğitim almalarını istiyorum.

Isparta Adliyesi önünde gazetecilere açıklama yapan Büşra Metin, eski eşi B.Ş. Eğirdir ilçesine bağlı Sarıidris beldesinde yaşayan (31), çocuklarını 19 aydır alıkonarak kendisine vermemişti. Görevli memur tarafından direnerek engellendiğini iddia etti. 8 yıllık evliliklerini 2021 Şubat’ta anlaşmalı boşanmayla sonlandırdıklarını ve yapılan anlaşma gereği çocukların velayetinin kendisine ait olduğunu belirten Büşra Metin, eski eşinin çocukları görmek istediğini ve 17 Mayıs’ta teslim ettiğini belirtti. , 2021. Sakladı ve bana geri vermedi. Yasal olarak almaya çalıştık ama bu suçtan ceza almasına rağmen çocukları bize geri vermedi.”

Eski eşi B.Ş.’yi savunan Büşra Metin. çocuklarla birlikte kasaba dışında babasının evinde yaşadığını, 8 yaşındaki oğlu Hasan ile 4 yaşındaki kızı Aslı’yı köyde çalıştırdığını anlatan Özoğlu, “Oğlum dağda hayvanları otlatırken ben de buradayım. kızıma saman çektiriyor.Oğlum ise ilkokula gitmesi gerekirken okula bile göndermiyor.Kaç kez çocukları geri vermesini istedim, geri vermedi. Çocuklarım mağdur, okula gidip iyi bir eğitim almalarını istiyorum.İlk eşinden boşandıktan sonra yeniden evlendiğini ve Hatay’da yaşadığını kaydeden Büşra Metin, Mayıs 2021’den itibaren tekrar Isparta’ya gelip evini teslim aldığını söyledi. 2 çocuğunu aylardır görmediğini ve kokularını bile özlediğini kaydeden Büşra Metin, eski eşinin kendisini ölümle tehdit ettiğini, kabahat olmasına rağmen herhangi bir yaptırım uygulanmadığını ifade etti. yapılmış ve “Adaletin bir an önce yerini bulmasını istiyorum. GÖSTERİLDİ”Avukat Hüseyin Küçükkoyuncu da müvekkili Büşra Metin’in nihayet önceki gün Isparta’ya geldiğini ve gözaltından çocukların zorla alınmasına karar verdiğini de açıkladı. Avukat Küçükkoyuncu, “Müvekkilim çocuklarının daha sağlıklı bir ortamda büyümesini ve yeterli bir eğitim almasını istiyor. Çocukların velayeti kendisine ait olmasına rağmen, baba kendisine teslim edilen çocukları kıyma günü iade etmeyince,” Ziyaret, “Biz” adlı kanallardan çocukları geri almak için girişimde bulunduk.Son olarak 26 Aralık’ta el koyma kararı ile kolluk ve icra görevlileri eşliğinde Sarıidris beldesine gittik.Hasan önde oynuyordu. İcra memuru Hasan’ı tespit edip elinden tuttu.Ancak baba B.Ş. ormana doğru kaçtı” dedi.

BS hakkında daha önce suç duyurusunda bulunduklarını ve bu nedenle ceza almasına rağmen ısrarının devam ettiğini kaydeden avukat Küçükkoyuncu, “Eğirdir Cumhuriyet Başsavcılığı’na kolluk kuvvetlerine önleyici koruma talimatı verilmesi için başvurduk. Dün yaşanan olayın ardından 6284 sayılı yasa gereğince tedbirlere baş vurulduğunu belirten Demir, “Hukuki çabalarımızı sonuna kadar sürdüreceğiz ama maalesef ülkemizde adalet sistemi çok yavaş çalışıyor. Hem müvekkilimin hem de çocuklarımın mağduriyeti her geçen gün artıyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu