Haber

İdris Naim Şahin kimdir? İdris Naim Şahin kaç yaşında, nereli? İdris Naim Şahin hangi partiden adaydır?

AK Parti’den istifa ettikten sonra Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını kaybeden eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Saadet Partisi’ne girerek yeniden siyasete giriyor. Şahin’in YETERLİ Partisi’nden Ordu 1. milletvekili adayı olarak listelerde yer alacağı belirtildi. Gündeme gelen isim İdris Naim Şahin’i merak edenler çok oluyor. Peki, İdris Naim Şahin kimdir? İdris Naim Şahin kaç yaşında, nereli? İdris Naim Şahin hangi partiden adaydır?

İDRİS NAİM ŞAHİN KİMDİR?

İdris Naim Şahin (d. 1 Haziran 1956, Ünye, Ordu), Türk siyasetçi, eski İçişleri Bakanı.

Hayati

1976 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Orduda il murahhaslığı yaptıktan sonra 1980 yılında kaymakam oldu. Araklı, Türkeli, Ermenek, Devrekani, Eleşkirt, Cizre ve Elmalı ilçelerinde kaymakamlık yaptı. TODAIE Kamu Yönetimi Uzmanlık Programı’ndan mezun olmuştur. 1989 yılında İçişleri Bakanlığı Mülki Müfettiş oldu. 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığına atandı. Belediyenin personel, idari, adli, sosyal ve kültürel hizmet birimlerinin yönetiminde bulundu. 1999 yılından itibaren İBB Başkan Danışmanı, Adapazarı Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörlüğü ve İBB Teftiş Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmektedir. IOOHDK Üyeliği, Türkmenistan Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ve Ordulular Birlik Hizmet Vakfı gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üye ve yönetici olarak çalıştı. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurucu üyeleri arasında yer aldı ve 2001-2011 yılları arasında genel sekreterlik yaptı. 3 Kasım 2002 ve 22 Temmuz 2007 Milletvekili Seçimlerinde İstanbul Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi. 24. dönemde Ordu milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yeniden girdi. Seçimlerin hemen ardından Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığında kurulan 61. Hükümette İçişleri Bakanı olarak atandı. 24 Ocak 2013’te Kabine değişikliği ile Başbakan tarafından görevden alındı. Yerine eski İstanbul Valisi ve AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler getirildi. Evli ve altı çocuk babasıdır.

Çözüm süreci hükümet tarafından resmen kabul edildi ve Muammer Güler’in Mardin’e yaptığı ilk ziyarette duyuruldu.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ardından yaptığı istifaların ardından 25 Aralık 2013 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekilliği görevinden istifa etti. İktidarda niyeti ne olduğu belli olmayan bürokratik ve siyasi dar oligarşik kadro tercih edildi.Bölücü terör örgütü unsurlarıyla yürütülen ancak milli vicdan ve haysiyeti zedeleyen ve tabi olunan hukuku uygulayan sürecin analitik özelliği. , tasfiye hayalleri kuranlar için -muhtemelen kasıtsız- bir fırsattır: “Polis ve yargı çalışanlarına yapılan uygulama ve değerlendirmeler akıl, hukuk ve adalet anlayışıyla açıklanamaz. Kuruluşunda kolay ve sevindirici bir kararla mensubu olduğum partimden zor ve üzücü bir kararla istifa ediyorum.”

İstifasının ardından yaptığı açıklamalarda Tahlil sürecine yönelik sert eleştiriler getirdi. Görevden alınması da dahil olmak üzere bazı konuların çözüm sürecinde verilen tavizler olduğunu da belirtti.

Türkiye’de 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu açıklandı. Ancak UYGUN Partisi Genel Başkan Yardımcısı Musavat Dervişoğlu’nun yaptığı açıklamada, “Zaman darlığı ve hızlı hareket etmek zorunda olmamız bu arzulanan adaylığın gerçekleşmesini mümkün kılmadı.” söz konusu. Şahin, bu gelişmelerin ardından Saadet Partisi’nden Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Ancak seçimi yüzde 26.1 oy ve yüzde 56.7 oyla AK Parti adayı Hilmi Güler’in ardından 2. sırada tamamladı.

sarioglanajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu