Ekonomi

IMF Çin Ekonomisinin Büyüme Tahminini Yükseltti

Uluslararası Para Fonu (IMF), Çin ekonomisine ilişkin büyüme tahminini bu yıl için yüzde 5,4’e, gelecek yıl için ise yüzde 4,6’ya yükseltti.

IMF açıklamasında Çin ekonomisine ilişkin 4. konu istişareleri kapsamındaki denetimin öne çıkan bulguları paylaşıldı.

Açıklamada, Çin’in Kovid-19 sonrasında güçlü bir toparlanma gösterdiğine dikkat çekilerek, “Çin ekonomisinin 2023 yılında yüzde 5,4 büyüyeceği iddia ediliyor.” Terim kullanıldı.

Açıklamada, emlak piyasasındaki zayıflığın devam etmesi ve dış talebin azalması nedeniyle büyümenin 2024 yılında yüzde 4,6’ya gerilemesinin beklendiği kaydedildi.

Çin’de yakın vadeli beklentilerin artırılması için gayrimenkul sektörü düzenlemelerinden kaynaklanan risklerin kontrol altına alınması ve yerel yönetim borçlarının yönetilmesine yönelik bir stratejiye ihtiyaç duyulduğu ve destekleyici makroekonomik politikaların bu çabaları tamamlaması gerektiği belirtildi.

Açıklamada, verimliliği artırmayı ve karbonsuzlaşmayı desteklemeyi amaçlayan geniş tabanlı piyasa yanlısı yapısal reformların büyümeyi destekleyebileceği belirtildi.

Açıklamada, son ekonomik büyüme tahminlerinin beklenenden güçlü gelen 3. çeyrek sonuçları ve son dönemdeki politika açıklamaları nedeniyle yapıldığı belirtilirken, Çin büyümesinin hem 2023 hem de 2024’te 0,4 puanlık yukarı yönlü revizyonlar içerdiği kaydedildi. Ekim ayındaki Dünya Ekonomik Görünümü varsayımları.

Açıklamada, “Orta vadede, üretkenlikteki zayıflık ve nüfusun yaşlanmasından kaynaklanan ters rüzgarlar nedeniyle büyümenin 2028 yılına kadar kademeli olarak yüzde 3,5 civarına düşeceği öngörülüyor” denildi. Kelime kullanıldı.

IMF’nin önceki Dünya Ekonomik Görünüm tahminlerinde Çin’in 2023’te yüzde 5, 2024’te ise yüzde 4,2 büyüyeceği öngörülüyordu.

haber-keban.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu