Haber

İnegöl Tüm İmkanlarıyla Deprem Bölgesinde

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından İnegöl, deprem bölgesinin yaralarını sarmak için tüm imkanlarıyla harekete geçti. Buradan yüzlerce TIR yardım toplanırken, bölgeye arama kurtarma ekipleri, istekli ekipler ve yardım tırları sevk edildi. Belediye Başkanı Alper Taban da Kahramanmaraş’ta deprem bölgesinde.

Türkiye, Kahramanmaraş’ta 9 saatte 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki depremle sarsıldı. Yüzyılın felaketi olarak gösterilen depremin ardından tüm yurtta seferberlik ilan edilirken, depremin ardından İnegöl’de eyleme geçildi. Bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edilirken, İnegöl Belediyesi’nin başlattığı yardım kampanyasıyla depremzedelerin yaralarını sarmak için bölgeye insani yardım tırları gönderilmeye başlandı.

İNEGÖLLÜ ARAMA KURTARMA EKİPLERİ BÖLGEDE

Depremin hemen ardından arama kurtarma ekipleri birkaç saat içinde İnegöl’den yola çıktı. Olumsuz hava koşullarının da etkisiyle sarsıntılı bölgeye güçlükle ulaşan ekipler, zaman kaybetmeden farklı şehirlerdeki enkazlarda arama kurtarma çalışmalarına dahil oldu. AFAD’a bağlı olarak bölgede arama kurtarma çalışmalarını sürdüren ekiplerden zaman zaman güzel haberler geliyor. Enkaz altından onlarca kişiyi canlı olarak kurtarmayı başaran arama kurtarma ekipleri, soğuk havaya rağmen ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. İnegöl’den; INDAK, İHH, farklı kuruluşlar ve gönüllü vatandaşlardan oluşan 100’den fazla arama kurtarma gönüllüsü bölgede bulunuyor.

İNEGÖL HALKI BUNUN YARDIMIYLA DEPREM MAĞDURU OLMAYA ÇALIŞIYOR

Bir yandan arama çalışmaları sürerken, İnegöl halkı da buradan bir can sığınağında deprem bölgelerine yardım ulaştırmaya devam ediyor. İlk günden bu yana İnegöl’den bölgeye 200’den fazla yardım aracı sevk edildi. Hala daha fazla yardım geliyor. İnegöl’de yardım TIR’ları Belediye Spor Salonu ve Hikmet Şahin Kültür Parkı içinde yer alan Yunus Emre Spor Kompleksi’nde toplanıyor. İhtiyaçların günlük duruma göre değişen durumunu göz önünde bulunduran Belediye Başkanı Alper Taban, güncel ihtiyaç listesini her akşam sosyal medya hesaplarından paylaşıyor.

ZELZELE BÖLGESİNDE YÜZLERCE TIR VE İŞ MAKİNELERİ VE GIDA RÖMORKU

İnegöl’den yüzlerce yardım TIR’ı ve iş makinesi bölge halkına umut olurken, İnegöl Belediyesi Yemek Tırı Pazartesi günü yola çıktı. Salı gününden itibaren Kahramanmaraş Onikişubat ilçesinde yemek dağıtımına başlayan TIR, günde 11 bin kişiye yemek ulaştırıyor.

BAŞKAN TEMEL BETON BÖLGESİNDE

Öte yandan depremin ardından AK Parti Genel Merkez tarafından Kahramanmaraş Onikisubat ilçesine İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş atandı. Çarşamba sabahı bölgeye ulaşan Önder Taban ve İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, buradaki çalışmalarda uyum noktasında bölge yöneticilerine destek veriyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

salihliajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu