Ekonomi

İşçiler zam kararını davullarla kutladı

Karacabey Belediyesi, belediye şirketi BELKAR A.Ş ve Hizmet-İş Sendikası arasında gerçekleştirilen ek protokol görüşmelerinde imzalar atıldı. Anlaşma çerçevesinde mevcut maaşlarda yüzde 25 ayarlama yapılırken, en düşük maaş 18 bin 100 lira oldu.

Toplantıyı personel meşale ve davullarla karşıladı; Toplantıya Önder Ali Özkan’ın yanı sıra belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri, sendika yetkilileri ve personel katıldı.

Burada bir açıklama yapan Başkan Ali Özkan, “Bugün Karacabey Belediyesi ile Hizmet İşçileri Sendikası arasında bizi ilgilendiren ek protokol toplantısı vesilesiyle bir aradayız. 2014 yılında yola çıktığımızda çeşitli formüllerimiz vardı. Karacabey’in kalkınması açısından 3T vizyonunu ileriye taşımak. Tarımsal yatırımlar, turizm yatırımları, teknolojik yatırımlar dedik. Birçok belediyeye ve Türkiye’ye örnek olacak bir projeydi ve bu söylemler diğer belediyeler tarafından da çeşitli konularda kullanılmaya başlandı. Ayrıca sosyal belediyecilik anlamında 3D dedik, doğum, düğün, defin dedik, vatandaşlarımızın doğumundan ölümüne kadar tüm hayatlarında, Belediye başkanı olarak belediyenin yöneticisi olarak yer almaya çalıştık. Bu birçok belediyeye örnek oldu. Yine ‘Üçlü olsun, güçlü olsun’ dedik. Seçim kampanyalarımızda Karacabey’in birçok hizmete ihtiyacı var. Ve bu ihtiyaçların karşılanması için de hükümet, büyükşehir belediyesi. Belediyemizin ilçeyle uyum içerisinde olması gerektiğini söyledik ve bunu da başardık. “Biz bu yatırımları takip ettik ve gördüğünüz gibi barajlardan altyapı yatırımlarına, TEKNOSAB’dan kültür merkezlerine kadar saymaya kalkarsak çok zaman alacak ama yine de devam edecek projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Diğer belediyelere örnek olsun.”

Hepimizin gururu

Başkan Özkan, “Her zaman söylüyorum, nüfusa göre Türkiye’nin en çok yatırım alan ilçesi Karacabey’dir. Bu hepimizin gururudur. Başarılı bir belediye için üçlü formülümüz var: 3P para yönetimi, proje yönetimi ve emek yönetimi.Bunlardan birini sağlayamazsanız, Bu üç sütundan biri eksik olduğunda istediğinizi tam anlamıyla elde edemezsiniz.Büyükşehir Maddesi ile bildiğiniz gibi ilçe belediyelerinin mali imkanları daraldı ve ben göreve geldiğimde, İlk meclis toplantılarımızda belediyelerin en büyük projesinin yeni kaynak yaratmak olduğunu ve diğer belediyelerle karşılaştırıldığında ne kadar haklı olduğumuzu gördüğümüzü söyledim.Biz her zaman yeni kaynak yaratmaya çalışıyoruz çünkü bu yatırımlar para olmadan yapılamaz. Hayalleriniz var ama maddi kaynağı bulamayınca o projeleri gerçekleştiremiyorsunuz, öte yandan paranız var ama projeleriniz yok, nitelikli çalışanlarınız yok, o zaman ne istediğinizi gerçekleştiremiyorsunuz. Arkadaşlarımız ile birlikte Karacabeyimizin şartlarına ve ihtiyaçlarına göre en uygun projeleri hayata geçirmeye çalıştık. Paranız varsa, projeniz var ama bunu gerçekleştirecek personeliniz yoksa yine bir ayağınız eksik oluyor. Bu üçlü ayağın en önemli unsurunu sizler oluşturuyorsunuz. Bu projelerin gerçekleşmesinde Karacabey Belediyesi’nin sahada görev yapan emektar çalışanlarının büyük katkısı var. Doğal para yönetimi dedik, vermek kolaydır, söz vermek kolaydır ama bunun hesabını vermek gerekir. Eğer bunu doğru bir şekilde yapamazsanız verdiğiniz sözleri yerine getiremezsiniz. Çok şükür özel ve idari hayatımızdaki ideolojimiz, personelimizin, çalışanlarımızın alın terleri kurumadan borcumuzu ödeyebilmektir. Bu nedenle her zaman birinci önceliğimiz maaşların ve ücretlerin ödenmesi olmuştur. Bu konuda sizleri hiçbir zaman utandırmadık. Doğal yaşam kuralları var, pahalılık var, enflasyon ortamı var. Biz çok daha iyi ödemeler yapmak isterdik ama burada makul bir denge yakalamamız gerekiyor. Sürdürülebilir olmak, utanmamak, diğer koşulları da dikkate almak gerekiyor. Çok şükür Karacabey Belediyesi parayı da, projeyi de, işçileri de sizlerle birlikte çok iyi yönetiyor ve Karacabeyli hemşerilerimizi, vatandaşlarımızı asla utandırmıyoruz. İnşallah birlikte daha güzel projelere imza atacağız. İmzaladığımız sözleşmeyle asgari maaşımız 18 bin 100 TL olacak. İyi şanslar diyorum. Bu bağlamda güzelleştirmenin yaklaşık %25’i yapılıyor, kendimizi zorlayarak yapabileceğimiz şey bu. İnşallah Cenab-ı Allah bize bu ödemeleri yapabilme imkanını nasip etsin. “Umarım maaşlarınızı sağlıkla ve ailelerinizle birlikte geçirebilirsiniz” dedi.

“Cumhurbaşkanımız bizi asla geri çevirmedi”

Hizmet İşçileri Sendikası Bursa Şube Başkanı MustafaYavuz, yaptığı açıklamada, “Bizler, aklımızın alın terinden başka sermayesi olmayan personel ve işçiyiz. Belediye çalışanları olarak, vatandaşlarımızın öncelikli ve temel hizmetlerini sunmakla yükümlüyüz. Doğumdan ölüme kadar vatandaşlarımız. Karacabey Belediyesi’nde içinde bulunduğumuz yüksek enflasyon ortamından dolayı altı ayda bir belediye başkanımızın kapısını çaldık. Sağ olsun bizi asla geri çevirmedi. Çalışanlarım huzurlu ve mutluysa, halkımız da mutlu olsun. Karacabey huzurlu ve mutlu olacak. Belediye Başkanımız Sayın Ali Özkan, çalışanlarımın ailelerinin ve çocuklarının önünde başlarını eğmemeleri gerektiğini belirterek, “Kendim ve sendikam adına teşekkür ediyorum. İmzaladığımız ek protokolümüz hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Öte yandan konuşmaların sonunda taraflar arasında toplu sözleşme imzalandı. -BURSA

eleskirt-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu