Haber

İzmir Büyükşehir’den e-scooter’a hız limiti düzenlemesi

Son dönemde sayıları artan elektrikli scooterların inançlı kullanımı ve ulaşımla bütünleşmesi için şehrin altyapısını güçlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, e-scooter yönetmeliğinde hız düzenlemesi yaptı. UKOME’nin oy birliği ile aldığı kararla elektrikli scooterların maksimum hızı saatte 20 kilometreye düşürüldü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevre dostu ve kolay ulaşım aracı olan elektrikli scooter (e-scooter) için hız düzenlemesi yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Uyum Merkezi (UKOME) toplantısında oybirliğiyle alınan karar doğrultusunda şehir trafiği, yayalar ve scooter sürücülerinin güvenliği için e-skuterlerin saatte 25 kilometre olan azami hızını oybirliğiyle 20 kilometreye düşürdü. . Alınan kararın ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, kent genelinde hizmet veren 9 kuruma gönderdiği yazı ile e-skuterlerin yüzlerinin merkezi sistemle indirilmesini sağladı.

Doğru ve gerçeğe uygun kullanım önemlidir
Süreçle ilgili bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Sibel Özgür, “İzmir genelinde çalıştırılacak maksimum e-skuter sayısı 15 bin 929. Şu anda şehrimizde yaklaşık 12 bin e-skuter aktif olarak dolaşıyor. yönetmeliğin asılları ile e-scooter’ların gerçeğe uygun ve gerçeğe uygun kullanımına yönelik kriterleri belirliyoruz.Yaptığımız teknik değerlendirmeler sonucunda sizlerin can ve mal güvenliği için e-skuterlerin yüzlerinin düşürülmesine karar verdik. Bu kararın uygulanması için firmaları bilgilendirdik.Ayrıca belediyemizin, trafik polislerinin ve e-scooter operatörlerinin de içinde bulunduğu bir iletişim grubumuz var.Özellikle yanlış park etme gibi konularda sistemi çok aktif çalıştırıyoruz. ”

2 bin 500 scooter park alanı oluşturuldu
E-skuterlerin şehir içi ulaşıma doğru ve aslına uygun olarak adapte edilebilmesi için altyapı çalışmalarının artırıldığına değinen Sibel Özgür, “E-skuterler doğru ve bilinçli kullanıldığında çok değerli bir yere sahip oluyor. Çevreci bir şehir içi ulaşım için. Liderimiz Tunç Soyer’in vizyonu doğrultusunda hem güvenliği hem de ulaşımla entegrasyonu sağlamak için altyapımızı güçlendirdik. Üçkuyular’dan Mavişehir’e uzanan 20 kilometrelik sahil şeridimizde ve kentimizin iç kesimlerinde toplam 63 noktada 2.500 kapasiteli scooter park alanları oluşturduk. 2023 yılında da şehrimizin iç kesimlerindeki otopark alanlarımızı artırmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu