Haber

Kemal Kılıçdaroğlu: Seçimler zamanında yapılacak

Türkiye 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde 2 deprem yaşadı.

10 ili vuran ve büyük yıkıma neden olan depremlerin yaraları sarılmaya devam ediyor.

Son verilere göre 35 bin kişinin hayatını kaybettiği depremlerin enkazı kaldırılmadan önce seçim tartışmaları başladı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 14 Mayıs’ta seçim yapılmayacağını söylemesi üzerine eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, seçimlerin bir yıl ertelenmesi gerektiğini açıkladı.

Gerici açıklamayla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan da açıklama geldi.

Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde kameralar karşısına geçerek hem deprem sürecini değerlendirdi hem de seçim tartışmalarına katıldı.

“Vatandaşımızın kanı bu devletin elindedir”

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Vatandaşımızın kanı bu hükümetin elindedir. Başkanlık sistemini getirdi, tek adam rejimi devleti felç etti. Tek adam rejimi karar veremez. Yaşadığımız olaylardan tek adam sorumludur.

Hiç koordine olmadılar, İnsanlarımız donarak öldü.

“Depremden sonra asker kışlada tutuldu”

Beceriksizlikleri on binlerce insanımızın hayatına mal oldu. Halkımız enkaz altında inlerken, kahraman ve eğitimli Mehmetçiğimiz kışlalarında tutuldu.

Ordu bu konuda tecrübeli ve bilgilidir. İlk 12 saatte bütün sorunları çözecek kapasiteleri var ama kışlalarında tuttular.

“Sosyal medyayı yasakladılar, ağırlaştırdılar”

Durumun vahameti ortaya çıkınca zaten sahip olmadıkları akli yetilerini tamamen kaybettiler. Tüm yardım ve kurtarma faaliyetlerinin koordine edildiği alan sosyal medyaydı, sosyal medyayı yasakladılar ve ağırlaştırdılar. Ekipler VPN üzerinden harekete geçti ancak gelen taleplerin yüzde 60’ı kesildi. Soru soran gençleri, gazetecileri ve bilim adamlarını gözaltına aldılar.

“Seçimler zamanında yapılacak”

Açık ve net söylüyorum, seçimler zamanında yapılacak. Savaş dışında seçim ertelenemez. Savaş için dahi Türkiye Büyük Millet Meclisi karar verir. Anayasanın 78. maddesi çok açık. Tıpkı Anayasa’nın 101. maddesindeki gibi.

“YSK demokrasiye karşı darbe talep ederdi”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin de, Yüksek Seçim Kurulu’nun da (YSK’nın) afet durumunda seçimi erteleme gibi bir yetkisi ve yetkisi yoktur. Sana söylüyorum, düşünme bile. YSK bunu talep ederse demokrasiye darbe talep etmiş olur.

“Beceriksiz sistemin çöküşü”

Erdoğan, “Bana bir yıl daha verin” mesajıyla ortalıkta dolaşıyor. Erdoğan bu ülkeye tam 20 yıl verdi. Bundan sonra sana bir yıl, bir saat bile veremez.

Deprem aslında bu köhne zihniyetin ve dahiyane sistemin çöküşüdür. Ama Türkiye’nin büyük bir değişime ihtiyacı var. Deprem aslında bu köhne zihniyetin ve beceriksiz sistemin çöküşüdür. Türkiye’nin büyük bir değişime ihtiyacı olduğunu söyledim.

Halkın oylarıyla bu hükümeti değiştireceğiz. Sadece hükümeti değiştirmek yetmez, zihniyetini de değiştireceğiz. Bu zihniyet tek adam zihniyetidir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu