Haber

Kömürde cinayet: Şüpheli 79, merhum 65 yaşında

İstanbul’un Fatih ilçesinde bir apartmanın kömür ocağında 65 yaşındaki Celal H.’nin çürümüş cesedinin bulunmasına ilişkin soruşturma kapsamında 79 yaşındaki Sitrak Kaplan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. “canavarca duygu ve eziyetle öldürme” ve “kişinin ölümünden yararlanarak hırsızlık” suçlarından 10 yıla kadar hapis. dava açıldı.

İddianamede, müşteki Cevat H.’nin babası Celal H. hakkında 26 Ekim 2022’de Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne kayıp başvurusunda bulunmasının ardından polis çalışma başlattı.

İddianamede, sanık Kaplan’ın kızının polisi arayarak babasının apar topar evden çıktığını bildirmesi üzerine polis ekiplerinin 31 Ekim 2022’de Kaplan’ın evinde arama yaptığı belirtilirken, Celal H.’ parçalanmış haldeki cesedi kömürlükte bulundu.

Mağdurla cinsel ilişkiye girdiğini iddia eden sanık Sitrak Kaplan ifadesinde, en son birlikte olduklarında maktulün öne doğru düştüğünü ve tepki gelmeyince öldüğünü fark ettiğini söyledi.

ADLİ RAPOR ‘ÖLDÜRÜLDÜ’ DEDİ

Bunun üzerine Kaplan, Celal H.’nin vücudunun parçalara ayrılarak çuvallara konduğunu, bu çuvalları tek tek alıp ileride bir yere gömmeyi planladığını belirtti.

Kaplan, kurban ile kurban arasındaki ilişkiyi duymaktan korktuğu için şok içinde cesedi parçaladığını iddia etti. Dört çuval içinde bulunan ceset üzerinde yapılan incelemede, Celal H. Adlı Tıp Kurumu’nun raporunda Celal H.’nin kesici ve delici bıçak yarası sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi.

İddianamede, sanık savunmasında maktulün zaten ölmüş olduğunu beyan etmesine rağmen belgelerdeki raporların sanığın ifadesini yalanladığı vurgulandı. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. (HABER MERKEZİ)

bozova-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu