Dünya

Küçük kitap severler için iki yeni okuma: Eve Dönüş Yolu ve Fırtına Dolabı

Kitapları tüm dünyada büyük ilgiyle karşılanan ödüllü çocuk yazarı ve illüstratör Oliver Jeffers’ın The Road Home’u ve Tuğrul Ahmet’in yazdığı, kolajını İranlı illüstratör Julian Ariza’nın yaptığı The Storm Cabinet. 3 yaş ve üzeri için uygun olan bu kitaplar eğlenceli hikayeler, anlamlı mesajlar içermekte ve özel çizimleriyle ön plana çıkmaktadır.

Oliver Jeffers, Eve Dönüş’te, kelimenin tam anlamıyla farklı dünyalardan gelen iki çocuğun arkadaş olmasının hikâyesini, sınırsız hayal gücünden esinlenerek anlatıyor.

Storm Closet ise hız çağındaki çocukların kopuk dünyasında iletişimin değerini vurguluyor. Zamanın ruhunu yakalayan bu ikili aslında minik okurların içine doğdukları dünyayı tanımalarına zemin hazırlıyor.

Evin yolu

Farklılıklara rağmen arkadaş olmak dünyada bir ideal olarak varlığını sürdürüyor. Bu ideali tartışalım; ufukta “Biri uzaydan, biri Dünya’dan olan iki çocuk arkadaş olabilir mi?”soru belirir.

İşte bu sorunun cevabını veren Eve Dönüş Yolu. Kitapları dünya çapında ses getiren çocuk yazarı ve illüstratörü Oliver Jeffers’ın kalemi ve hayal gücüyle yazdığı hikaye, bir çocuğun depoda bulduğu uçağa binmesiyle başlıyor.

Evrenin sınırsızlığı ve hayal gücü

Ay’a uçan ve yakıtı bittiği için orada mahsur kalan, gemisi arızalandığı için karaya çıkmak zorunda kalan çocuğun imdadına uzaylı bir çocuk yetişiyor. Gerçekten farklı dünyaların çocukları olan bu ikili, Ay’da yeni bir dostluğa doğru yola çıkarlar.

Sayfa: 32

Okuyucuyu içine çeken macera

Oliver Jeffers’ın muzip dili ve keyifli çizimleriyle okuyucuyu içine aldığı macera, farklılıklara rağmen arkadaş olmanın değerini vurguluyor. 3 yaş ve üzeri için uygun olan kitap, minik okurlara dünyanın sınırsızlığı ve hayal gücü hakkında da çok şey anlatıyor.

Fırtına Dolabı

Storm Cabinet sadece ele aldığı konuyla değil, illüstrasyon tekniğiyle de ön plana çıkıyor. Türkiye’de pek görülmeyen bir tekniğin kullanıldığı kitabın tüm sayfaları çizim yerine kolajlardan oluşuyor.

Yazarın kafiyeli olarak anlattığı hikâye çocukların kolaylıkla hatırlayacağı eğlenceli bir metin olarak akıp gidiyor. Fırtına Dolabı 3 yaş ve üzeri için uygun bir çalışmadır.

Sayfa: 32

Eğlenceli bir okuma

Hız çağı hepimizi etkiliyor ama belki de en çok çocukları etkiliyor. İletişim çağında hıza bağlı olarak gelişen iletişim eksikliği bir engel olarak varlığını sürdürüyor. Fırtına Dolabı eğlenceli bir okuma sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu