Haber

Mersin’deki plastik fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

Mersin’deki plastik fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

MERSİN – Mersin’in Tarsus ilçesinde bir plastik fabrikasında çıkan yangın, çok sayıda itfaiye, TOMA ve yağmurlama aracının müdahalesiyle söndürüldü. Yangında 4 kişi dumandan etkilendi, 2 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Yeni Hal Öğretmenler Mahallesi’nin arkasında bulunan bir plastik fabrikasının hammadde bölümünde akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler bir anda tüm fabrikayı sardı. Haber verilmesi üzerine Mersin ve Adana Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Tarsus Belediyesi sulama araçları ve iş makineleri ile İl Emniyet Müdürlüğü Orman Müdürlüğü’ne ait Müdahale Araçları ve Şelaleler bölgeye sevk edildi. Bölgeye ulaşan itfaiye, TOMA ve fıskiyeler yangına müdahale etti. Adana’dan itfaiye ve AFAD’ın yardıma geldiği yangın, ekiplerin yaklaşık 3 saat süren müdahalesinin ardından söndürüldü, soğutma çalışmaları tamamlandı.

Yangında 2 itfaiye eri, 4 kişi dumandan etkilenirken, 2 kişi de ayaklarından yaralandı. Olay yerinde hazır bekletilen sağlık ekipleri müdahale ederek dumandan etkilenip yaralanan toplam 6 kişiyi hastaneye kaldırdı.

Yangın tamamen söndürüldükten sonra soğutma işlemine başlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu