Haber

Öğrencilerin geri dönüşümlü malzemelerle yaptıkları eserler Tatvan’da sergilendi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde öğrencilerin geri dönüşüm malzemeleriyle yaptıkları yaklaşık 3 bin heykel, resim ve süs eşyası eser sergilendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü ve Deniz Pak Derneği (TURMEPA) tarafından yürütülen “Denizlerin Önemi, Sıfır Atık, Sıfır Atık Mavi ve Bilimsel Proje Hazırlama” programı kapsamında ilçedeki okullarda seminerler düzenlendi.

Daha sonra 26 okuldaki öğretmen ve öğrenciler topladıkları geri dönüşüm malzemeleriyle farklı çalışmalar tasarladılar.

Tatvan Belediyesi Fuar Stand Salonu ve Kongre Merkezi’nde üç ayda oluşturulan tablo, süs eşyası ve heykel gibi yaklaşık 3 bin eser sergilendi.

Sergiyi ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Aydın, program kapsamında 460 öğretmen ve 4 bin 262 öğrenciye eğitim verildiğini söyledi.

Aydın, “26 okulun katılımıyla gerçekleştirilen eğitim seminerlerinin ardından 3 ayda geri dönüşümlü malzemelerle 3 bine yakın eser üretildi. Eserlerin sergilendiği sergi 3 ay sürecek.” söz konusu.

TURMEPA Genel Müdür Yardımcısı Mine Göknar, “Denizlerin korunmasına yönelik çalışmalar kapsamında 3 ay önce Tatvan’da öğrencilerimize eğitim seminerleri verdik. Eğitimin ardından öğrenciler geri dönüşümlü malzemeler kullanarak eserler ortaya çıkardılar. Eserler bugün sergilendi. . Çok güzel bir sergiydi.” o terimlerini kullandı.

Çevreye ve göle atılan atıkların doğaya zarar verdiğini belirten Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Elif Bozkurt, amaçlarının temiz bir çevre için farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.

Lise öğrencisi Azra Yıldırım da çevre kirliliğinin azaltılmasına dikkat çekmek istediklerini belirtti.

nizip-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu