Haber

Türk Eğitim Vakfı Depremden Sonra Gençlere Destek: Geri Döneceğiz

56 yıldır eğitimde fırsat eşitliği için çalışan Türk Eğitim Vakfı (TEV), 11 ilimizi etkileyen ve ülkemizi derinden sarsan depremin birinci yılına ilişkin yayınladığı raporu yayınladı. Geri geleceğiz Filmiyle en zor zamanlarda bile geleceğe umutla bakmayı seçen gençlerin azim ve kararlılığını vurguluyor. 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde TEV ailesine katılan yeni bursiyerlerin yüzde 44,5’inin afetten etkilenen öğrenciler olduğunu belirten TEV, afetten etkilenen öğrencilerin eğitimine yönelik sürdürülebilir desteğin önemine dikkat çekiyor.

Kurulduğu günden bu yana eğitimde fırsat eşitliği için çalışan, Türkiye’nin en temel vakıflarından biri olan Türk Eğitim Vakfı (TEV), ülkemizi sarsan deprem felaketinin ardından yaraları sarmak için çalışmalarına devam ediyor. TEV, afetten etkilenen ve eğitimini yarıda bırakma riski taşıyan öğrencilere dikkat çekmeyi amaçlıyor. Geri Döneceğiz Burs Fonu’nu başlattı. Afetlerden etkilenen gençlere uzun vadeli ve sürdürülebilir destek sağlamanın önemine dikkat çeken TEV, şunları söyledi: Geri geleceğizAfet fonuna davet yaparak daha fazla öğrenciye destek olmayı amaçlıyor.

TEV, Türkiye’nin dört bir yanından 100 binin üzerinde burs başvurusu aldı

Deprem bölgesinde temel eğitimin her kademesinde 5öğrenciden birFelaketten 100 bin kişinin etkilendiğinin altını çizen Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Banu Taşkın, şunları söyledi: “Türkiye’nin her yerinden 100 bin Birden fazla burs başvurusu almamız, felaketten sonra eğitime erişim ihtiyacının ne kadar arttığını ortaya koyuyor. 2023-2024 eğitim-öğretim yılında burs miktarlarımızı bir önceki yıla göre artıracağız. %100’e Biz de aynı oranda artırdık. Bu dönem toplam burs alan kişi sayısı 17.600bursiyerimiz 4000 Afetten etkilenen 10 öğrenci ise öğrencilerden oluşuyor. 6 Şubat depreminden sonra dört ay boyunca burs desteği sağladığımız afetten etkilenen öğrencilerimizin burslarını bu eğitim-öğretim döneminde de sürdürerek gençlere destek olmaya devam ettik. Her biri başlı başına bir umut ve kararlılık örneği olan gençlerimizin en zor zamanlarda bile geleceğe umutla bakmayı seçtiklerine tanık oluyoruz. Gelecekte kaybettikleri her şeyi geri kazanacaklarına ve yarın yeniden inşa edeceklerine inanırlar. Her birinin bir gün doktor, mimar, mühendis ve öğretmen olarak geri döneceklerine yürekten inanıyoruz.   Geri geleceğiz Burs Fonumuzla öğrencilerimizin ayrılmak zorunda kaldıkları evlerine daha güçlü dönmelerini hedefliyoruz” dedi. söz konusu.  

“Aylar sonra diplomamı alıp mimar olarak geri döneceğim.”

Türk Eğitim Vakfı, Geri Döneceğiz kapsamında felaketten etkilenen öğrencilerin mesajlarını paylaşarak öğrencilerin sesi oluyor. TEV bursiyeri Tuğba, deprem sonrasında yaşadığı zorluklara rağmen eğitimine devam etme kararlılığını şöyle dile getiriyor: “ Sokaklarında tüm anılarımı biriktirdiğim, medeniyetlerin beşiği bir mahallem, bir şehrim vardı. O gün çocukluk anılarımı, gelecek planlarımı ve hayata dair birçok umudumu kaybettim. Sonra kendi karanlığına hapsolmuş şehrimde bir umut ışığı yandı. En kötü günümde bana ulaştın. Kendi imkanlarımızla kurduğumuz 10 metrekarelik çadırın içinde soğuğa rağmen sıcacık hissettim. “Aylar sonra diplomamı alacağım ve mimar olarak geri döneceğim.”Bir diğer TEV bursiyeri ise Yalnız değilim, bu ülkenin benim gibi yüzbinlerce cevheri daha var. Belki ben bir kıvılcımım ve bir gün şiddetli alevler olarak geri dönmek için elimden geleni yapacağım. “Diş hekimi olarak geri döneceğim.”Afetten etkilenen öğrencilerin azim ve kararlılığını ortaya koydu.

Afetlerden etkilenen gençler için uzun vadeli, sürdürülebilir desteğin çok değerli olduğuna dikkat çeken TEV, sizleri Geri Döneceğiz Burs Fonu’na destek olmaya davet ediyor.

We Will Be Back’in video görüntülerine buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu