Ekonomi

Clorox’un notu nötr seviyeye düşürüldü, fiyat hedefi 162$’da tutuldu

Pazartesi günü Clorox Co. (NYSE:CLX), DA Davidson’un hisse senedi notunu Satın Al’dan Nötr’e değiştirmesi ve fiyat hedefini 162,00 $’da tutmasıyla piyasa duyarlılığında bir değişim yaşadı. Bu değişiklik, Clorox’un pazar payının normale yakın seviyelere dönmesiyle Ağustos 2023’te meydana gelen bir siber saldırının ardından önemli bir toparlanmanın ardından geldi.

Şirketin hisseleri son üç ayda %36 artış göstererek S&P 500’ün aynı dönemdeki %17’lik kazancının üzerinde bir performans sergiledi. Clorox’un hisse fiyatındaki bu artış, analistin 2 Ekim’deki yükseltme tezinde ortaya koyduğu önceki beklentilerle yakından uyumlu.

Analistler, olumlu gelişmelere ve hisse değerindeki artışa rağmen satış büyümesinde yavaşlama öngörüyor. Ek olarak, şirket fiyatlandırma stratejilerinin faydalarını zaten görmüş olduğundan, 2024 mali yılının ikinci yarısında yıldan yıla brüt kar marjının daralması yönünde beklentiler var.

Bu faktörlerin ışığında DA Davidson varsayımlarını yukarı yönlü revize ederken, fiyat/kazanç (F/K) oranının önceki 32 seviyesinden 27 katına düşürülmesi amaçlandı. Bu yeniden düzenleme, 2025 yılı için güncellenmiş takvim yılı için hisse başına kazancın (EPS) 6,02 ABD doları olarak varsayıldığı ve önceki 5,07 ABD doları varsayımına göre artırıldığı varsayımına dayanmaktadır.

Korunan 162 $’lık fiyat hedefi, yeni F/K oranını ve revize edilmiş kazanç beklentilerini yansıtıyor ve analistin “temel rüzgarlar” olarak tanımladığı durumdan “karşı rüzgarlara” geçişin altını çiziyor. Dinamiklerdeki bu değişim, piyasa ileriye bakarken Clorox’un hisseleri üzerinde tarafsız bir duruşa yol açtı.

InvestingPro Analizi

DA Davidson’s Clorox Co. (NYSE:CLX) notunun Nötr olarak değişmesinin ardından şirketin mali ölçümleri ve piyasa performansı yatırımcılara daha geniş bir bağlam sağlıyor. Clorox’un piyasa değeri 19,4 milyar dolar seviyesinde bulunuyor ve bu da pazarda önemli bir varlığa işaret ediyor. Geçen yılki siber saldırının ardından yaşanan güçlü toparlanmaya rağmen Clorox’un mevcut F/K oranı 224,75 gibi yüksek bir seviyede, sektör ortalamasının oldukça üzerinde, bu da hisse senedi için yüksek bir değerlemeye işaret ediyor.

Clorox için en değerli InvestingPro İpuçlarından biri, şirketin 47 yıl üst üste temettü artırma konusundaki etkileyici geçmişidir ve bu da hissedarlara değer kazandırma konusundaki kararlılığını gösterir. Üstelik Clorox’un temettü ödemelerini 54 yıl gibi daha uzun bir süre sürdürebilmesi, gelir odaklı yatırımcıların ilgisini çekebilir. Bu, özellikle dengeli temettü ödemelerinin oldukça değerli olduğu bir piyasada önemlidir.

Clorox’un finansal durumunu ve hisse senedi performansını daha derinlemesine incelemek isteyen yatırımcılar, InvestingPro’daki ek güçlü potansiyel müşterilerden yararlanabilirler. Artık net gelir artışı beklentileri, borç seviyeleri ve hisse senedi değerleme çarpanları gibi konularda fikir veren 11 InvestingPro İpucu daha var. Kapsamlı bir analizle ilgilenenler için InvestingPro aboneliği şimdi %50’ye varan indirimle özel bir Yeni Yıl indiriminde. Fırsatı daha da artırmak için SFY24Kupon kodunu kullanarak 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğine %10 ek indirim SFY241Kupon kodunu kullanarak 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinizde %10 ek indirim alabilirsiniz.

Clorox’un en son performans ölçümleri, makalede vurgulanan hisse fiyatı artışına paralel olarak son üç ayda %25,6’lık kayda değer bir getiri gösteriyor. Ek olarak, 2024’ün ikinci çeyreği itibarıyla son on iki aydaki gelir artışı %3,47 olarak istikrarlı bir artışa işaret ediyor. Bu rakamlar, InvestingPro İpuçları ile birlikte, Clorox’un son finansal performansı ve gelecekteki potansiyeli hakkında kapsamlı bir görünüm sağlıyor ve yatırımcıların https://www.investing.com/pro/CLX adresini ziyaret ederek bunlara erişebilirler.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

catalzeytinhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu