Ekonomi

Hükümetin hedefi: Türkiye 2053’te en büyük 10 ekonomi arasında yer alacak

Bakan Bolat, uluslararası yatırımcıların ve üst düzey yöneticilerin (CEO’ların) katılımıyla Gaziantep’te düzenlenen HORASIS Küresel Toplantısı’nın açılışında konuştu.

Yeni hükümet programına değinen Bolart, çevreye duyarlı, afetlere karşı güçlü, ileri teknolojiye sahip, katma değeri yüksek, geliri adil paylaşan, istikrarlı, güçlü ve müreffeh bir Türkiye hedeflediklerini belirtti.

Bakan, bu vizyon içerisinde 12. Kalkınma Planı’nın istikrarlı büyüme, güçlü ekonomi, yeşil ve dijital dönüşümle rekabetçi üretim, nitelikli insan, güçlü aile, sağlıklı toplum, afetlere dayanıklı yaşam alanları, sürdürülebilir çevre, demokratik ve iyi yönetişim esaslı olduğunu belirtti. adalet üzerine. 5 ana eksenden oluştuğunu belirtti.

Hedef 2053

Bolat, şöyle devam etti: “Ülkemizin 2053 vizyonu çerçevesinde, Türkiye ekonomisinin üst gelir grubunda yer alan bir ülke olarak, küresel ölçekte rekabetçiliği ve yenilikçiliği teşvik eden yapısal dönüşümleri hayata geçireceğiz. Türkiye ilk 10’da yer alacak. 2053 yılında dünya ekonomileri arasında yer alacak ve satın alma gücü paritesine göre dünyanın en büyük 5 ekonomisi arasında yer alacak.” Markalaşmayı da destekleyerek en az 5 markanın dünyanın en değerli 100 markası arasına girmesini hedefliyoruz. Öte yandan dünya ekonomisindeki payımız 2053 yılında yüzde 2’yi aşacak ve hizmet ticaretini de kattığımızda bu oran daha da artacak. “Hedeflerimiz ortada”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu