Haber

Kürtçe şehir isimlerini öğreten Kürtçe öğretmen hedef alındı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde Kürtçe öğretmeni Mizgin Yalçın, öğrencilere Kürtçe şehir adlarını öğrettiği video nedeniyle sosyal medyada hedef gösterildi.

Rûdaw’da yer alan habere göre;Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı Malabadi köyündeki ortaokuldaki tek Kürtçe öğretmeni Mizgin Yalçın, Batman’daki ikametgahının bir odasında hazırladığı görüntülerle sosyal medya üzerinden Kürtçe dersi de veriyor.

Ders görüntülerini “Kurdi Online” isimli sosyal medya hesabından paylaşan Mizgin Öğretmen’in Amerika, Almanya, Hollanda, Azerbaycan ve Türkiye’den online ders alan çok sayıda öğrencisi bulunuyor.

Mizgin öğretmenin sosyal medyada öğrencilere Kürtçe şehir isimlerini anlattığı son görüntü, bazı kişiler tarafından izinsiz çekilerek bir amaç için yeniden paylaşıldı.

Sosyal medyada Ceren Tunç isimli kullanıcı, Mizgin öğretmenin fotoğrafını Instagram hesabında paylaşarak, “Az önce Instagram’da böyle bir videoyla karşılaştım? Neden biri şehirlerin Kürtçesini öğretme ihtiyacı duyuyor? Üstelik Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi dili TÜRKÇE’dir!” O paylaştı:

Bu paylaşımı alıntılayan bazı kullanıcıların da Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nü etiketleyerek Mizgin Yalçın’ı hedef aldığı görüldü. (KAYNAK)

yahsihanhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu