Haber

Malatya Valiliği 6 Şubat depremi anma etkinliklerini yasakladı

GÜNEY ÜLGER – DİLAN KUTLU

Malatya Valiliği 6 Şubat depreminin yıldönümünde anma amaçlı düzenlenecek resmi etkinlikler dışında her türlü eylem ve etkinlik üç gün süreyle yasaklandı. Malatya 6 Şubat Platformu adına konuşan Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Nevzat Millioğulları, “Bu tür yasaklar, sahip olduğumuz kadim Anadolu kültüründe utanç vericidir. Bunun anayasal hakkımız olduğunu biliyoruz, anmamıza kimse engel olamaz” dedi. Yarın çıkıp belirlediğimiz yerde anma etkinliğimizi gerçekleştireceğiz.” “Yapacağız” dedi.

Malatya Valiliğibugün bu gece yarısından itibaren 7 Şubat Çarşamba günü saat 23.59’a kadar 6 Şubat depreminin yıl dönümünde anma amaçlı düzenlenecek resmi etkinlikler dışında tüm hareket ve etkinlikleri yasakladığını duyurdu. Valilikçe bugün açıklanan yasak kararında, İnternet sitesi ve sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, anma eylemlerine gelecek vatandaşların Malatya’ya alınmayacağı belirtildi.

“YARIN ÇIKACAĞIZ, BELİRTTİĞİMİZ YERDE ANMA ETKİNLİĞİMİZİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

ANKA Malatya 6 Şubat Platformu Adına Haberler Ajansa açıklama yapan Nevzat Millioğulları, yasağa rağmen yarın sahalarda olacaklarını söyledi. Millioğulları şunları söyledi:

“6 Şubat 2023 depreminde kaybettiğimiz canlarımızı anmak için ‘Sessiz Çığlık’ adında bir etkinlik hazırlamıştık. Birkaç saat önce Malatya Valiliği’nin bu ve benzeri etkinlikleri yasakladığını öğrenmiştik. Renklerin bile seçildiği bir etkinlik siyah beyaz, ekipmanlar da siyah beyaz hazırlanmış… “İnsanların yas tutmasının ne anlamı var? Kadim Anadolu kültürümüzde bu tür yasaklar utanç vericidir. Bunun anayasal hakkımız olduğunu biliyoruz, anma etkinliğimize kimse engel olamaz. Yarın da çıkıp belirlediğimiz yerde anma etkinliğimizi gerçekleştireceğiz.”

Malatya 5 Şubat Platformu, bu akşam saat 04.17’de Hayat Sitesi önünde anma etkinliği, öğle saatlerinde ise sessiz anma yürüyüşü düzenleyeceklerini duyurdu.

Jeoloji Mühendisleri Odası yarın saat 13.00’te Malatya’da olacak, jeolog Prof. Dr. Naci Görür’ün konuşmacı olarak katılacağı “6 Şubat Kahramanmaraş Depremlerini Anma Konferansı” düzenleyeceğini duyurdu.

Kaynak: ANKA / Güncel

gercushaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu