Haber

Rusya Dışişleri: ABD nükleer deneme yaparsa aynı şekilde karşılık veririz

Rus basınına açıklamalarda bulunan Yermakov, ABD’nin nükleer silah testlerine yeniden başlamayı planlayıp planlamadığına ilişkin soruya şöyle yanıt verdi: Bir dizi dolaylı gösterge, Washington’un tam teşekküllü nükleer testlere devam etme olasılığının göz ardı edilmemesi gerektiğini gösteriyor” söz konusu.

ABD’nin nükleer denemelere devam etmesi durumunda olası tepki hakkında konuşan Yermakov, şunları söyledi: ” Her şey son derece açıktır. ABD’nin bundan tek taraflı olarak yararlanması mümkün değil. Rusya Devlet Başkanı Putin ve yetkililer bizim de aynı şekilde hareket etmemiz gerektiğini defalarca vurguladılar.“dedi.

Yermakov ayrıca Washington’dan nükleer test yapma niyetine ilişkin resmi bir açıklama gelmediğine dikkat çekti ancak ABD’nin Nevada’daki test menzilini yüksek düzeyde hazırlıklı tutma yönündeki faaliyetlerinin Moskova’da büyük endişe yarattığının altını çizdi.

Rusya’nın nükleer üçlüsünün savaşa hazırlığı en üst düzeyde

Savunma Bakanlığı yönetiminin 2024 yılındaki ilk toplantısında konuşan Rusya Savunma Bakanı Sergey Shoigu, bu yılki ana görevlerinden birinin nükleer üçlünün savaşa hazırlığını en üst düzeyde tutmak olduğunu vurguladı.

Başkomutan (Putin), askeri tehditlerin ve askeri-siyasi risklerin doğasını dikkate alarak bize bir dizi öncelikli ve sistemik görev verdi. Bunlardan en önemlilerinden biri nükleer üçlünün savaşa hazırlığının en üst düzeyde tutulmasıdır.diye devam eden Shoygu, bu konunun dünyadaki stratejik dengeyi sağladığını vurguladı.

‘Nükleer üçleme’ bir ordunun havadan, karadan ve denizden nükleer füze fırlatma olanaklarını anlatıyor. ‘Nükleer üçleme’ stratejik savaş uçaklarını, kıtalararası balistik füzeleri ve füze denizaltılarını içeriyor.

Rusya’nın ‘nükleer üçlemesi’ stratejik füze birimlerini, stratejik savaş uçaklarını ve nükleer denizaltıları içeriyor.

sulogluhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu