Haber

Sudan’da 7 günlük ateşkes anlaşması imzalandı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Sudan ordusu ve Hızlı İcra Güçleri (HDK) temsilcilerinin Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde 7 günlük ateşkes anlaşmasına vardığını duyurdu. Anlaşma 22 Mayıs’ta Sudan saatiyle 09:45’te yürürlüğe girecek.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Suudi Arabistan Krallığı ve ABD, 20 Mayıs 2023’te Suudi Arabistan’ın Cidde kentindeki Sudan Silahlı Kuvvetleri ve Hızlı Destek Kuvvetleri temsilcilerinin Kısa Vadeli Anlaşma imzaladığını duyurur. Ateşkes ve İnsani Düzenlemeler Açıklamada, “24 saat sonra yürürlüğe girecek olan kısa süreli ateşkes 7 gün süreyle yürürlükte kalacak ve tarafların mutabakatı ile uzatılabilecektir.”

İNSANİ YARDIM

Anlaşma kapsamında insani yardımın ulaştırılması ve dağıtımının kolaylaştırılacağını kaydeden Bakanlık, “Anlaşma kapsamında taraflar, insani yardımın ulaştırılması ve dağıtımının kolaylaştırılması, temel hizmetlerin yeniden sağlanması ve güçlerinin hastanelerden ve temel halktan çekilmesi konusunda mutabık kaldı.” Taraflar ayrıca insani yardım aktörlerinin ve mallarının güvenli geçişini kolaylaştırarak, malların giriş limanlarından ihtiyaç sahiplerine engelsiz bir şekilde ulaşmasına izin vermeyi kabul etti” dedi.

luleburgaz-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu