Ekonomi

Emlak Katılım’ın aracılığını üstlendiği sukuk ihracına ödül

Türkiye’nin esaslı geçmişe sahip en genç iştirak bankası olan Emlak İştirak, yenilikçi eserlerle kıymetli başarılara imza atıyor. Geçmişten gelen gücün ve zenginliğin misyonu ile gelecek stratejisini belirleyen Emlak İştirak, yeni stratejiler doğrultusunda, iştirak bankacılığına katkı sağlayacak projeleri dala sunmaya devam ediyor.

Yılın en başarılı ihracı

Katılım asıllı sermaye piyasalarının Türkiye’de gelişmesi ismine yaptığı başarılı çalışmalar ile dikkat çeken Emlak İştirak, geçen yıl aracılığını üstlendiği İstanbul Finans Merkezi Projesini yürüten ve Türkiye Varlık Fonu’nun yüzde 100 iştiraki olan TVF İFM A.Ş.’nin fon kullanıcısı olduğu, 2 yıl vadeli ve 600 milyon TL dengeli Türkiye’nin birinci Eser Mukavelesine Dayalı Yeşil Kira Sertifikası ihracı ile finans kesiminin saygın ödüllerinden biri olan GFC Media’nın, “Bonds, Loans & Sukuk Turkey 2022” ödül merasiminde lokal para cinsinden gerçekleştirilen yılın en başarılı ihracı mükafatına layık görüldü.

Katılımcılardan ağır ilgi

Emlak Katılım’ın geçen yıl aracılığını üstlendiği bu ihraç yatırımcılardan ağır ilgi görmüştü. Memleketler arası Sermaye Piyasaları Derneği’nin (ICMA) Yeşil Tahvil Prensipleri kapsamında geliştirilen kira sertifikası ile ihraçtan sağlanan fon, projedeki etraf dostu yeşil binalarda kullanılıyor. Proje tamamlandığında LEED ND v4 Built Gold (LEED for Neighborhood Development) sertifikası alan birinci proje olması hedefleniyor. Dünyada tanınırlığı ve kabul edilebilirliği en yüksek yeşil bina sertifikalarından biri olan LEED Sertifikası; Etrafa Hassas Yapı Sertifikası olarak tabir ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu