Haber

NVIDIA RTX 4080 ve 4070 Ti ekran kartı satışlarında sürpriz!

Chip krizinden en çok etkilenen alanlardan biri de ekran kartı şubesi oldu. Uzun süren üretim sıkıntısının ardından stok sorunları nedeniyle satışlar önemli ölçüde düştü. Özellikle yeni nesil ekran kartlarının satışları istenilen seviyeye gelmiyordu. Chip krizinin yavaş yavaş sona ermesiyle birlikte satışlar artmaya başladı.

Yeni NVIDIA grafik kartlarının satışları artıyor

En değerli ekran kartı üreticilerinden biri olan NVIDIA, üst düzey ürünleriyle satış listelerinin üst sıralarında kendisine yer bulamamıştı. Öyle ki piyasadaki en yeterli ekran kartı olarak gösterilen RTX 4090, hala en çok satan ekran kartları arasında yer almıyor.

NVIDIA’nın amiral gemisi ekran kartlarının kardeşlerinde durum giderek düzeliyor gibi görünüyor. Steam Donanım ve Yazılım Araştırması tarafından sağlanan bilgilere göre NVIDIA GeForce RTX 4080 ve RTX 4070 Ti modelleri, Şubat ayında Steam’de kayıtlı ilk 10 ekran kartı arasına girmeyi başardı.

Ekran kartı fiyatları 2 yılda ikiye katlandı!

Bu gelişmeyle birlikte RTX 4080 ve 4070 Ti ekran kartlarının şubat ayında en çok satanlar listesinde yer aldığını söylemek yanlış olmaz. RTX 4090 ise yüksek fiyatı nedeniyle ilk 10’da yer almıyor. Ancak son rakamların ışığında NVIDIA’da işlerin yolunda gitmeye başladığını söyleyebiliriz.

AMD cephesine baktığımızda şubat ayında kayda değer bir kazanım olmadığını görüyoruz. Geçtiğimiz ay Steam’de kullanımı en çok artan AMD modeli RX 6600 XT oldu. Ancak bu model, toplam kullanıcıların yalnızca yüzde 0,38’ini oluşturuyor. Öte yandan eski Radeon 580, toplam kullanıcıların yüzde 1,1’i tarafından tercih ediliyor.

Steam’in paylaştığı listedeki lider uzun süredir değişmiyor. Birçok oyunsever hala 3 yıldır piyasada olan NVIDIA GTX 1650’yi tercih ediyor. Peki hangi ekran kartını kullanıyorsun? Ekran kartlarınızı yorum kısmından bizimle paylaşabilirsiniz. İlgili görseli aşağıdan izleyebilirsiniz.

Kutudan en güçlü ekran kartı GeForce RTX 4090 çıkıyor!

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

sile-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu