Haber

George Soros, şirketlerini ve vakıflarını oğluna devrediyor

Milyarder yatırımcı George Soros, şirketlerini ve Açık Toplum Vakıflarını oğluna devreder. 92 yaşındaki Macar asıllı bir Yahudi olan Soros, siyasi faaliyetlere aktardığı milyarlarla dünya genelinde Yahudi karşıtı komplo teorilerinin sık sık hedefi oluyor. 25 milyar dolar değerinde şirket ve vakıfları devralacak olan 37 yaşındaki Alex Soros, Wall Street Gazetesi(WSJ) gazetesine verdiği röportajda babasından daha “politik” olduğunu ancak babasıyla benzer görüşlere sahip olduğunu söyledi.

Babasının liberal hedeflerini genişleterek oy hakkı, kürtaj hakkı ve cinsiyet eşitliği gibi farklı davaları savunacağını belirten Alex Soros, ABD’de sol eğilimli siyasetçileri desteklemeye devam edeceğini kaydetti.

Trump endişesi

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın yeniden seçilmesinden endişe duyduğunu söyleyen Alex Soros, bunun önlenmesinin en önemli öncelikleri arasında olacağını belirterek, 2024 Başkanlık seçimlerinde önemli bir mali rol oynayacaklarının sinyallerini verdi. Siyasette bu kadar önemli bir rol oynamadı ama karşı taraf yaptığı sürece biz de yapmak zorunda kalacağız” diyen Soros, sözlerini şöyle sürdürdü: Soros, Demokratların ABD’deki en değerli mali destekçileri arasında yer alıyor.


Alexander SorosFotoğraf: Steve Mack/Everett Koleksiyonu/resim ittifakı

ABD’deki konulara babasından daha güçlü bir biçimde odaklanacağını belirten Alex Soros, Latin ve Afrika kökenli Amerikalıların seçimlere katılımını teşvik eden projeleri desteklediğini kaydetti. Demokrat partili siyasetçileri toplumla daha iyi iletişim kurmaya çağıran Alex Soros, “Cephemiz daha vatansever ve kapsayıcı bir görünüm sergilemeli. Birinin Trump’a oy vermesi onun kaybettiği veya ırkçı olduğu anlamına gelmez” dedi.

liderlerle toplantılar

Alex Soros, son olarak Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau gibi yabancı devlet başkanlarının yanı sıra Biden yönetiminden yetkililerle görüştüğünü ve aile vakıflarıyla ilgili konuları görüştüğünü söyledi. Açık Toplum Vakıfları yönetim kurulu, Aralık ayında babasının yerine Alex Soros’u başkan olarak seçti.

120’den fazla ülkede faaliyet gösteren Soros’un Açık Toplum Vakıfları, internet sitesinde de belirtildiği üzere “dünyada demokrasiyi geliştirmek ve insan haklarını savunmak” için sivil toplum kuruluşlarına yılda yaklaşık 1,5 milyar dolar aktarıyor.

AP,AFP/BK,EC

haber-yigilca.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu